13 Kasım 2012 Salı

KANAVİÇE AŞKI




Bir süredir devam eden kanaviçe aşkım uzun kış gecelerinin gelmesiyle birlikte doruk noktalara ulaşmış durumda. Yukarıdaki resimdeki kızı çok yakın hissettim kendime bu yüzden. Yapmak istediğim tonlarca motif var ama zamanım yok maalesef. Çalışan hanımların akşam saatlerine sıkıştırmak zorunda oldukları bir sürü iş varken el işi yapabilmeleri büyük bir lüks gibi. Bense bir kere oturunca tekrar kalkmak bilmiyorum. Tabi böyle olunca yapılması gereken işler, bir gün sonrası hazırlıklar hep geç saatlere kalıyor ve gece yatarken telefonun çalar saatin çalmasına ne kadar zaman kaldığını gösterdiği an yaşadığım pişmanlıkla, yeminler ediyorum; "Taman yarın gece söz erken yatacağım kendime söz veriyorum!" şeklinde :)Bu sözlerin biri tutulursa biri tutulmuyor yine. Bir akşam sonra yine elimde kanaviçelerle saatlerin nasıl geçtiğini anlamadan, bir şekilde kalıyorum koltukta.

Peki ne işliyorum bu kadar hevesle? Aslında bir çok şek ama bazen de hiç bir şey :) Çünkü bir çırpıda bitirilebilecek şablonlar bulup işliyorum. Bu küçük işlemeleriyse nasıl değerlendireceğimi pek düşünmüyorum şimdilik. Kumaşım örnek kumaşı gibi oldu her köşesinde ayrı bir desen :) Ama bir amaç doğrultusunda işlediklerim de var tabi. Meselâ aşağıdaki harf gibi. Bu harf işleme işini tarihi belli olmayan ama önümüzdeki yaz olmasını umut ettiğim kına gecemde yakın arkadaşlarıma hediye edeceğim lavanta keseleri için işliyorum. Bir adet P, 2 adet B işlendi bile :) Yaklaşık 15-20 adet yapılacak tahminlerime göre. Ben o yüzden şimdiden hafif hafif başlayayım dedim.


İşlediklerimin içinde en keyifli işlediğim ise tamamen bana hitap etmek için çıkardıklarını düşündüğüm bir marka olan Cath Kidston un (nam-ı diğer CK nın) şablonundan yaptığım bu gül oldu. Çok kısa sürede ve çok keyifli yapılıyor gerçekten. Bu gülü de nasıl değerlendireceğimi bilmiyorum henüz, yeri geldiğinde içime sineceği şekliyle evimde olsun istiyorum, sizden de öneriler alabilirim tabi :)



Aşağıda ise yine lavanta kesesi olabileceğini düşündüğüm bir kaç kelebek var. Bakalım kendi evime mi arkadaşlarımın evine mi konacaklar göreceğiz artık.




10 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel olmuş. Ben de bir ara kanaviçeye sarmıştım. Yapmıyordum ama, internet sitelerini dolaşıp linkleri not alıyodum :)) Sonra tam kumaşı almışken sıkıldım, kaldı öyle.
    Belki devam eder, böyle ciciler yaparım ben de. Hepsi çok tatlı ama en sevdiğim ilki oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deniz. Sen çok güzel mamalar yaptığın için unlara vaktin kalmıyordur. Ben de günlerdir bi kek yapacağım kanaviçeden kalkıp yapamıyorum :)

      Sil
  2. ellerine sağlık..kanaviçe işlemek tam bir aşk..

    YanıtlaSil
  3. Canım bende istanbulda tuhafiyelerde yada havlu satan neresi olursa olsun bulamadım ve her yerdede satılmıyor.sadece pendikte bir tuhafiyede görüp oradan almıştım..Bilmemki nasıl yapsak..burdan alınıp gönderilmesi aklıma geliyor ama bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar.Bende bayılırım işlemeye.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba adaşım,ellerine sağlık.işlemelerin çok şirin.Eminim çok güzel bir şekilde değerlendireceksin...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Aslında son yazımdan sonra çok fazla şey işledim ama güzel fotoğraflarını çekemedim ışık yetersizliğinden o yüzden post yazamadım maalesef. Ama inşallah hepsini çekip sırayla yayınlayacağım. Görüşmek üzere...

      Sil
  6. o kızlı olan işleme tablo gibi olmuş ellerinize sağlık,gözlerime inanamadım :)
    banada beklerim izleyicim olursanız sevinirim sevgiler...
    http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil