8 Aralık 2013 Pazar

Kürk Mantolu Madonna



Uzun zamandır okumak istediğim bir kitabı daha bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Okuduğum ilk Sabahattin Ali kitabıydı Kürk Mantolu Madonna. Keyifle okuduğum bir kitap oldu. Serviste okuyor olmasam altını çizdiğim daha çok yer olurdu. Müsait olduğum yerlerde de altını çizmekle vakit kaybetmek istemeyip gözüm hep bir sonraki satıra kaydı. Kitapta en çok sevdiğim şey hem olabildiğine yalın hem de (açıklaması aşağıda verilmiş) Osmanlıca kelimeleri içeren bir dili olmasıydı. Raif Bey ve Maria'nın ilişkisinin bir çok kişide Kürk Mantolu Madonna ismiyle sosyal medyada bulunma isteği uyandırmasının asıl nedeni Maria değil, Raif 'in Maria'ya duyduğu sevgiydi belki de.Sevgisiyle boğmayan, karşısındakinden beklentisi olmayan, incitmeyip huzur veren bir erkek tarafından sevilme lüksüne sahip olmak isteyen kadınların kendilerine yakıştırdıkları isim Kürk Mantolu Madonna. Benim Vikitap puanım 9/10 oldu.





3 yorum:

  1. Bu kitabı ben de geçen sen okumuştum erkek arkadaşımın tavsiyesiyle. Kitabı bitirdikten sonra onu ağlayarak aramış, bir daha bana böyle kitaplar verme demiştim :) Beni çok üzen ve şaşırtan çok güzel bir kitaptı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok etkileyiciydi tabi içinde bulunan ruh hali de çok önemli özellikle ayrılık sonrası okunmaması gerek diye düşünüyorum :)

      Sil
  2. sevdiğine bir türlü inanamadığım için, sana aşık olmadığımı zannediyormuşum. Bunu şimdi anlıyorum. Demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar. Ama şimdi inanıyorum. Sen beni inandırdın. Seni seviyorum. Deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum.sabahattin ali..

    YanıtlaSil