22 Haziran 2012 Cuma

3 IDIOTS

"Merhaba" sonrası ilk postumu bir filmden yola çıkarak yazacağımı hiç düşünmemiştim aslında ama bu yoğunlukta duygular yaşatan bir filmi daha fazla ertelemek istemedim.

 Film zevkine çok güvendiğim insanların mutlaka izlemelisin dedikleri filmlere olumlu bir ön yargıyla başlamak tabi ki normal ama güzel olan,  filmin beklediğinin çok çok üstünde keyif vermesi. 3 Idiots da böyle bir film oldu benim için. Bu filmi ya çok seversiniz ya da ilk yarım saatinde katlanamayıp bırakırsınız. Bense bittiğinde suratımda kurumaya fırsatı olmayan göz yaşları ve aptal bir gülümsemeyle öylece kala kaldım. Hint sineması (Bollywood) yapımı olan bu film Hint filmlerine karşı ön yargılarınızı yıkıyor ve Hint ve Türk kültürünün birbirine ne kadar yakın olduğunu gösteriyor bir bakıma. Belki de kendi kültürümüzden bir şeyler bulduğum için bu kadar etkiledi beni bilmiyorum ama gülmekle ağlamak arasında çok keskin duygu geçişleri yaşatan sımsıcacık hissettiren bir 160 dakika geçirdim. En çok da üniversite yıllarımı ve sisteme karşı yaptığımız eleştirileri hatırlattı bana.

Eğitimcilerin, ailelerin, bölüm tercihi yapacak olan lise öğrencilerinin, üniversite öğrencilerinin, çocuk yetiştiren anne ve babaların kısaca herkesin izlemesi gerektiğini düşündüğüm bir film.

ALL IS WELL :)



4 yorum:

  1. Bu filmi arkadaşımla birlikte izlemeye başlamıştım ve söylediğin gibi ilk yarım saatte uyumuştum,uyandığımda işe arkadaşımın suratında ağlamaktan kurumaya fırsatı olmayan gözyaşlarına gülmüştüm.Bi süredir o arkadaşımla görüşemiyorum,hem özlemden hem de filmi izleyip onun neler hissettiğini anlamak için filmi izledim.Bu nasıl bi filmdir arkadaş,resmen beni benden aldı.Hatta o kadar ki Hindistana gidip filmin çekildiği yerleri göresim geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amir Khan ın diğer bir filmi Her Çocuk Özelidir i de tavsiye ederim o zaman. Gerçekten insanın yüreğine dokunan bir film :)

      Sil
    2. Fanaa filmini de çok övdüler,izledim.Ben de onu tavsiye edeyim o zaman :)

      Sil
    3. Fana yı da izledim ama beğenmedim pek. Özellikle İslamiyet-terör vurgusu çok rahatsız etti. Bi de bir filme 10 film sığdırmışlar yordu biraz.

      Sil